Meidän tarina

SERA HELSINKI ANNA HANNA CARPET LOW RES

Empowering Design

SERA HELSINKI on syntynyt rakkaudesta käsitöihin ja designiin. Tarjoamme puhtaista luonnon raaka-aineista käsin valmistettuja villamattoja ja puuvillapyyhkeitä. Tuotteet valmistetaan Etiopiassa – SERA on amharaa ja tarkoittaa työtä. Tuotteissamme yhdistyvät suomalainen suunnittelu ja satoja vuosia vanhat etiopialaiset käsityöperinteet.

Tuotteemme ovat eettisiä. Haluamme varmistaa hyvän palkan ja tasa-arvoisen elämän niiden valmistajille. Voimaannutamme kaikista haavoittuvaisimpia etiopialaisia ryhmiä, sokeita ja yksinhuoltajaäitejä. Erityisesti vammaisten asema Etiopiassa on lohduton – suurin osa päätyy kaduille kerjäämään. Koulutamme ja työllistämme vammaisia artesaaneja Addis Abebassa. Kaikki valmistusvaiheet tehdään käsityönä, jotta työpaikkoja luodaan mahdollisimman paljon. Teemme yhteistyötä etiopialaisten vammaisjärjestöjen lisäksi Abiliksen ja Kynnys ry:n kanssa. Tällä hetkellä mattojamme valmistaa 20 näkevää ja 30 sokeaa artesaania.

Tuotteemme ovat ekologisia. Matoissamme käytetty villa on peräisin pienten maanviljelijäperheiden lampaista Etiopian vuoristoisissa pohjoisosissa. Perheiden äidit tuottavat villasta lankaa käsityönä. Villaa ei missään vaiheessa värjätä tai käsitellä kemiallisesti – se on puhdas luonnontuote. Etiopian pohjoisosissa Kombolchassa on käynnissä projekti, joka kouluttaa ja työllistää 50 yksinhuoltajaäitiä langanvalmistukseen.

Tarinamme alkaa vuodesta 2001, kun Anna ja Hanna aloittivat opiskelut Aalto-yliopistossa. Diplomi-insinööreiksi valmistuminen vei kuusi vuotta ja tuona aikana meistä syntyi tehokas tiimi. Opintojen lisäksi meitä yhdisti jo tuolloin intohimo sisustamiseen ja designiin. Vuonna 2010 Anna muutti perheineen Afrikkaan, mutta ystävyys säilyi läheisenä kahdesta mantereesta huolimatta. Naisten ja vammaisten huono asema Etiopiassa pysäytti – näimme tilaisuuden vaikuttaa ympäröivään todellisuuteen ja ajatus yhteisestä yrityksestä sai alkunsa. Pitkäaikainen unelma toteutui 2016, kun SERA HELSINKI perustettiin.

Yhteystiedot

Sera Helsinki (Business-ID: 2750233-4)
https://serahelsinki.com (english)
http://fi.serahelsinki.com (finnish)
email: info(at)serahelsinki.com
tel: +358 (0)50 5299732

Twitter: https://twitter.com/serahelsinki

Facebook: https://www.facebook.com/serahelsinki

Instagram: https://www.instagram.com/serahelsinki

Tiimi

  • SERA HELSINKI ANNA KOKKONEN FRONT LOW RES

    Anna Suoheimo

    Founder & CEO / Ethiopia

  • SERA HELSINKI HANNA PUHARINEN FRONT LOW RES

    Hanna Puharinen

    Founder, COB, Creative and Marketing Director / Finland

Updating ..
Your cart is currently empty.
error: © 2016 Sera Helsinki. All rights reserved.