Villamattomme valmistetaan satoja vuosia vanhojen etiopialaisten perinteiden mukaan. Matot ovat alusta loppuun saakka täyttä käsityötä. SERA HELSINKI haluaa olla nostamassa langantekijöiden ja kutojien elintasoa. Mattojen kutominen on perinteisesti ollut huonopalkkaista työtä.

Mattojen lanka valmistetaan käsityönä keritystä lampaanvillasta. Lankaa ei värjätä kemiallisesti ja näin tuotteemme on luonnollinen ja ekologinen. Langassa säilyy luontainen lampaanrasva ja tästä syystä matot hylkivät likaa. Yhden lankakilon tuottamiseen kuluu keskimäärin 20 työtuntia.

Mattojen kutominen tehdään myös käsin. Mallistossamme on kudottuja ja solmittuja mattoja, jotka kudotaan erilaisilla tekniikoilla. Yhden kudotun mattoneliön kutomiseen kuluu noin kaksi työpäivää. Solmitussa matossa langat solmitaan yksitellen, mikä tekee valmistuksesta hyvin työlään. Solmitun mattoneliön valmistamiseen kuluu noin seitsemän työpäivää.

Jokainen lammas on luonnostaan erivärinen ja jokaisen naisen kädenjälki on erilainen. Tästä syystä jokainen matto on yksilöllinen.

Updating ..
Your cart is currently empty.
error: © 2016 Sera Helsinki. All rights reserved.