Hoito-ohjeet

Laukut

Laukut on taiteltu yhdestä nahkapalasesta. Tikkaukset on tehty käsin neulalla ja langalla. Ompelussa ja taittelussa ei käytetä koneita.

Laukut on valmistettu 100% kasvivärjätystä lehmän nahasta. Kasvivärjäys on yksi vanhimmista värjäysmenetelmistä. Se on mahdollisimman luonnollinen ja ekologinen tapa värjätä nahkaa. Sen ansiosta nahka patinoituu kauniisti ajan myötä. Tarvittaessa laukut voidaan käsitellä mehiläisvahalla. Mehiläisvahaa voi levittää laukun pintaan puuvillakankaan avulla.

Pyyhkeet

Artesaanit valmistavat puuvillasta lankaa kehräämällä. Lanka värjätään kattiloissa pienissä erissä. Kutominen tapahtuu perinteisillä kangaspuilla käsin. Käsinkehrätty lanka tekee pyyhkeistä uskomattoman pehmeitä ja imukykyisiä.

Pyyhkeet on valmistettu 100 % puuvillasta. Pesu haalealla vedelle koneessa, kuivaa ripustamalla.

Matot

Seran matot on valmistettu Etiopian ylänköjen lampaiden villasta. Lanka, solminta ja kudonta tehdään käsin.

Kudotut matot: kudonta tehdään villasta (50%) ja loimilanka on puuvillaa (50%).

Solmitut matot: solminta tehdään villasta (80%) ja loimilanka on puuvillaa (20%).

Villalankaa ei valkaista tai värjätä. Tästä syystä villan luontainen rasva säilyy matoissa. Matot hylkivät likaa ja ovat tästä syystä helppo pitää puhtaana. Matot voidaan tarpeen mukaan imuroida, käyttää lumihangessa ja tampata. Kudotut matot voidaan myös pestä vedellä, kunhan varmistuu maton kuivumisesta. Solmituille matoille suosittelemme pesulaa.

Updating ..
Your cart is currently empty.
error: © 2016 Sera Helsinki. All rights reserved.